Filmhuis Woudenberg: Un Secret

Filmhuis Woudenberg: donderdag 13 april

In de gezellige huiskamer van het Cultuurhuis, vertoont Filmhuis Woudenberg op donderdag 13 april Un Secret.

Un Secret is een Franse film uit 2007 onder regie van Claude Miller. Het is een bewerking van de gelijknamige autobiografische roman van Philippe Grimbert.

De Franse jongen Phillipe Grimbert, van Joodse afkomst, groeit op bij zijn ouders Maxime en Tania. In tegenstelling tot zijn ouders en tot Maxime's teleurstelling is François niet erg goed in sport en heeft hij een zwakke gezondheid.

Maxime en Tania houden voor hem geheim dat Maxime eerder getrouwd is geweest met Hannah, de schoonzus van Tania, met haar een zoon had genaamd Simon en dat Hannah en Simon in de Holocaust zijn omgekomen.

Hannah was de zus van Tania's man Robert, die ook in de oorlog is omgekomen. Maxime voelde zich al tot Tania aangetrokken toen hij nog met Hannah getrouwd was.

Als daad van verzet tegen haar man, of als wanhoopsdaad, heeft Hannah bij een controle niet haar valse paspoort maar haar echte laten zien, waarin aangegeven stond dat zij Joods was.

Kom ook naar onze filmavond en ontmoet andere enthousiaste filmliefhebbers. U kunt alleen per mail reserveren. Stuur een bericht met naam en aantal personen naar filmhuiscultuurhuiswoudenberg(A)gmail(P)com

De aanvang is 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30uur. Een kaartje kost € 8,- (inclusief koffie/thee) en kan alleen per PIN betaald worden.

Heel graag tot ziens!

Filmhuis Woudenberg

Annemieke, Heleen, Letty, Meino en Pieter