Filmhuis Woudenberg: Green Book is uitverkocht

Filmhuis Woudenberg: do 12 september 2019

In de gezellige huiskamer van het Cultuurhuis, vertoont Filmhuis Woudenberg op donderdag 12 september de film Green Book. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Regisseur: Peter Farrelly
Cast: Viggo Mortensen (Tony), Mahershala Ali (Dr. Don Shirley)


Naast de prijs voor beste film mocht Green Book nog twee Oscars in ontvangst nemen: voor beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali) en beste scenario. Eerder dit jaar had de film ook al de Golden Globes voor beste komedie/musical, beste scenario en beste mannelijke bijrol gewonnen.

De titel verwijst naar een reisgids met hotels waar destijds zwarte reizigers welkom waren. Een Italiaans-Amerikaanse chauffeur Tony Lip en zijn opdrachtgever, de zwarte pianist Dr. Don Shirley doorkruisen samen per auto het zuiden van Amerika waar Don een reeks van optredens verzorgd. Gezien de raciale verhoudingen in de jaren 60 in dit deel van Amerika niet geheel zonder gevaar. Gelukkig kan de forse Tony zo nodig als lijfwacht dienstdoen. Tony is de culturele, lompe analfabeet met racistische trekjes. Don is de verfijnde kunstenaar met goede omgangsmanieren. Ondanks hun verschillen zijn ze op elkaar aangewezen en hebben gaandeweg respect voor elkaar. Veel komische momenten en het filmplezier druipt er vanaf. Maar een halve eeuw later zijn de verschillen tussen zwart en wit nog steeds een terugkerend thema.

Kom ook naar onze filmavond en ontmoet andere enthousiaste filmliefhebbers. Om zeker te zijn van een plek is het aan te raden vooraf te reserveren. Dit kan via de balie van het Cultuurhuis, telefoon 033-2863788 of door een berichtje te sturen naar filmhuiscultuurhuiswoudenberg(A)gmail(P)com

De aanvang is 20.15 uur. Een kaartje kost € 6,- (contant op de avond zelf). Na afloop van de film is er tijd om nog even na te praten onder het genot van een drankje.

Heel graag tot ziens!

Filmhuis Woudenberg
Annemieke, Heleen, Letty, Meino en Rien