Filmhuis Woudenberg: Capharnaüm

Filmhuis Woudenberg: do 10 oktober 2019

In de gezellige huiskamer van het Cultuurhuis, vertoont Filmhuis Woudenberg op donderdag 10 oktober de film Capharnaüm. Winnaar Grand Jury Prize Filmfestival Cannes.

Regisseur: Nadine Labaki
Cast: Zain Al Rafeea (Zain), Boluwatife Treasure Bankole (Baby Yonas), Yordanus Shiferaw (Rahil)

Een knap geschreven en hartbrekend overlevingsverhaal van een Libanees straatkind dat zijn ouders verantwoordelijk stelt voor zijn armoedig bestaan voor hem, zijn zusje en broertjes en daagt zijn ouders voor het gerecht om zijn vrijheid legaal te veroveren. Een leefbaar onderkomen, voldoende eten, aan je lot worden overgelaten, bescherming en liefde. Allemaal zaken die in het chaotisch leven van de kinderen ontbreken. Bij zijn geboorte is hij niet aangemeld en dus niet geregistreerd als inwoner. Illegaal. Als zijn ouders zijn 11 jarig zusje willen uithuwelijken aan de man waar zij met hun gezin bij in huis wonen is het genoeg. Hij vlucht.

Een meeslepend drama vol verbijsterende gebeurtenissen maar biedt tóch hoop voor een vindingrijke jongen als Zain.

N.B. Zain is een uitblinker als acteur en net als de andere kinderen door de regisseur "gewoon" van de straat geplukt!

Kom ook naar onze filmavond en ontmoet andere enthousiaste filmliefhebbers. Wij raden u aan om vooraf te reserveren. Dit kan via de balie van het Cultuurhuis, telefoon 033-2863788 of door een berichtje te sturen naar filmhuiscultuurhuiswoudenberg(A)gmail(P)com

De aanvang is 20.15 uur. Een kaartje kost € 6,- (contant op de avond zelf). Na afloop van de film is er tijd om nog even na te praten onder het genot van een drankje. 

Voor aanvang van de film is er de gelegenheid om kennis te maken met producten van Hip en Handgemaakt. Medewerkers vertellen graag over hun creaties

Heel graag tot ziens!

Filmhuis Woudenberg
Annemieke, Heleen, Letty, Meino en Rien