Filmhuis: The Guernsey Literary Society

Filmhuis Woudenberg: do 11 april 2019

Filmhuis Woudenberg vertoont op donderdag 11 april om 20.15 uur de film The Guernsey Literary Society.

Een prachtige film met innemende personages, een fantastische cast en beeldschone art direction. The Guernsey Literary Society is een boekverfilming. Een New York Times bestseller met 7,5 miljoen verkochte boeken.

Cast: Michiel Huisman, Lily James en de actrices Jessica Brown Findley, Penelope Wilton, allen bekend van de Britse TV serie Downton Abbey.

Londen 1946. De jonge, charismatische schrijfster Juliet (Lily James) ontvangt een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub, gevestigd op het Kanaaleiland Guernsey. De nieuwsgierigheid is gewekt en ze gaat vervolgens in op de uitnodiging. Ze ontmoet de excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (het Literaire Aardappelschillentaart Genootschap) en de ruige, intrigerende boer Dawsey (Michiel Huisman) die haar de brief stuurde. De film laat zien dat verdriet niet zo maar valt weg te feesten en is mede een ode aan de kracht en zeggenschap van boeken. Juliet's groeiende liefde voor het eiland, de Boekenclub én genegenheid voor Dawsey veranderen haar leven voorgoed. Een prachtige film en uitmuntend acteerwerk!


Aanvang: 20.15 uur. Een kaartje kost € 6,- (inclusief koffie/thee) en is vooraf te reserveren via de balie van het Cultuurhuis, telefoon 033-2863788 of door een berichtje te sturen naar filmhuiscultuurhuiswoudenberg(A)gmail(P)com