Filmhuis: Ballon

Filmhuis Woudenberg: donderdag 14 oktober

In de gezellige huiskamer van het Cultuurhuis, vertoont Filmhuis Woudenberg op donderdag 14 oktober de spannende film Ballon.

Ballon is de verfilming van een waargebeurde ontsnappingspoging van Oost-naar West-Duitsland in 1979.

De families Strelzyk en Wetzel vatten het idee op om de DDR te ontvluchten in een hete luchtballon. Met vier volwassenen en vier kinderen proberen ze bij gunstige wind op deze wijze de grens te kunnen oversteken maar ze stranden een paar honderd meter voor de grens. De Stasi krijgt lucht van het mislukte plan en start een onderzoek wie hier achter zit. De families zetten alles op alles om de luchtballon te verbeteren voor een tweede ontsnappingspoging. Onrust en spanning vanwege de verlammende verklikcultuur in de DDR. Het wordt een race tegen de klok en tegen de Stasi die hen steeds dichter op de hielen zit.

N.B. De gondel van de ballon is te zien in het museum Haus am Checkpoint Charlie in West- Berlijn.

Kom ook naar onze filmavond en ontmoet andere enthousiaste filmliefhebbers. U kunt alleen per mail reserveren. Stuur een bericht met naam en aantal personen naar filmhuiscultuurhuiswoudenberg(A)gmail(P)com

De aanvang is 20.15 uur. De zaal gaat open om 20.00 uur. Een kaartje kost € 6,- (contant op de avond zelf).Heel graag tot ziens!

Filmhuis Woudenberg

Annemieke, Heleen, Letty en Meino