De Bibliotheek Woudenberg

Logo bibliotheek Eemland Woudenberg

Bemand en onbemand

De Bibliotheek Woudenberg is open tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis. Dit is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, waarvan dinsdag en vrijdag tot 20.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Tijdens de zogeheten contacturen is een bibliotheekmedewerker aanwezig die u te woord kan staan. De contacturen zijn: maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

U kunt in deze bibliotheek zelf uw materialen uitlenen en inleveren, via de zelfbedieningsbalie. Dat kan dus altijd wanneer de bibliotheek open is, ook buiten de contacturen!

Wat is een zelfbedieningsbalie?

Het woord zegt het eigenlijk al: een zelfbedieningsbalie (ook wel: self service balie) is een balie waar u zelf uw boeken uitleent en terugbrengt. Deze manier van werken is mogelijk door de nieuwste chiptechnologie, RFID genaamd. RFID staat voor Radio Frequency Identification. Het uitlenen wordt hierdoor een eenvoudige handeling, die u zelf kunt verrichten.

Retailconcept

De bibliotheek is vorm gegeven volgens het landelijke retailconcept voor bibliotheken. In dit concept draait het om opvallen. Het meubilair is zo ontworpen dat het product zo goed mogelijk uitkomt.

De indeling in verschillende kleuren valt bij binnenkomst meteen op. Die kleuren symboliseren de werelden. Voor volwassenen zijn er drie: ‘liefde en leven’, ‘spannend en actief’ en ‘literatuur en cultuur. Voor kinderen zijn er twee werelden (0 - 8 en 8 - 12) en voor jongeren een (12+). Op presentatietafels bij de ingang vindt u wisselende thema's.

Op de begane grond vindt u het leescafé. Hier staan de kranten en vindt u een leestafel met enkele tijdschriften. Op de eerste verdieping staan zijn de tijdschriften, een grote collectie boeken en dvd’s te vinden.


Openbare Bibliotheek Woudenberg