Voedsel voor de Geest - filosofiemaaltijd, de Kracht van Kunst

Cultuurhuis Woudenberg: vr 28 juni 2019


Helaas gaat Voedsel voor de Geest deze keer niet door wegens te weinig aanmeldingen.
Op 12 oktober komt er een nieuwe editie.
Voedsel voor de Geest op vrijdag 28 juni 2019, thema: Kracht van Kunst.

Met veel plezier kondigen we de eerste Voedsel voor de Geest aan in het Cultuurhuis, de Huiskamer van Woudenberg.
Voedsel voor de Geest organiseert deze zomer, op vrijdag 28 juni, een filosofiemaaltijd in het Cultuurhuis Woudenberg. Het onderwerp voor deze maaltijd is Kracht van Kunst.

Deze filosofiemaaltijd is bedoeld voor iedereen die het leuk vind om anderen te ontmoeten en nieuwsgierig is naar andere zienswijzen. We willen je dan ook van harte uitnodigen om aan te schuiven bij deze maaltijd. Laat je inspireren door met anderen, onder het genot van een maaltijd, te filosoferen over een onderwerp dat iedereen kent maar waarover je niet zo snel zal praten met vreemden.
Het uitgangspunt bij dit filosofisch gesprek is dat iedereen kan deelnemen aan een filosofiemaaltijd. Je hoeft dus geen filosoof te zijn. Je interesse in andere mensen en lol hebben in het uitwisselen van gedachten met hen, over wat er zich afspeelt in de samenleving, is voldoende.

Het onderwerp `Kracht van Kunst` wordt ingeleid door Joop Termaat en Anneke Savenije.
Zij vertellen over een methodiek die ze ontwikkelen, die raakvlakken heeft met Art based learning. 'De centrale vraag van deze avond is 'Kan ik leren van kunst?' Om vervolgens aan de hand van kunst of een kunstwerk met elkaar in gesprek te gaan.
Je wordt gevraagd om voorafgaand aan de avond na te denken over een vraag of stelling, die betrekking heeft op het onderwerp. Op de avondzelf is kun je die ter tafel brengen.
Tegen de tijd dat de datum nadert krijg je een paar (vrijblijvende) leestips toegestuurd.

De (h)eerlijke maaltijd bestaat uit 3-gangen en wordt bereid door Marco Rommers van Barom en Hennie de Ruiter.

Praktische informatie:
-De maaltijd vindt plaats in het Cultuurhuis Woudenberg op vrijdag 28 juni 2019 van 18.30 uur tot 21.30 uur. Inloop is vanaf 18.00 uur.
-De kosten voor deze avond zijn € 18,00 per deelnemer. Dit is inclusief een driegangen diner en exclusief drankjes.
-Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. De avond gaat door bij minimaal 12 deelnemers.
-Je moet je vooraf aanmelden bij voedselvoordegeest(A)gmail(P)com . Na betaling wordt je reservering bevestigd.

Dita van Beek en Harry Vos, van Voedsel voor de Geest, organiseren deze filosofiemaaltijden sinds 2015 in Amersfoort. Dita: “Het fijne van een filosofiemaaltijd is dat je met relatief vreemden in gesprek gaat over hoe jij tegen dingen aankijkt en al vrij snel verdieping krijgt. Aandacht en belangstelling voor elkaars visie is eigenlijk waar het om gaat”. Harry: “Ik houd van het goede gesprek, vooral van gesprekken waarin we slagen om niet te discussiëren maar om te waarderen.”
Voedsel voor de Geest organiseert sinds 2015 filosofiemaaltijden. Dat zijn maaltijden waarbij aan de hand van een onderwerp met elkaar wordt gefilosofeerd. Met iedere gang (voor-, hoofd- en nagerecht) wordt de volgende fase van het gesprek aangekondigd. Aan tafel zitten maximaal vijf deelnemers en de gespreksleider. Naar aanleiding van een van de filosofiemaaltijden is deze blog geschreven.


Info/aanmelden: www.voedselvoordegeest.wordpress.com, voedselvoordegeest(A)gmail(P)com.