Repaircafé - Duurzaam Woudenberg

Cultuurhuis Woudenberg: vr 19 juli 2024

U bent iedere derde vrijdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur welkom in het Huiskamercafé van het Cultuurhuis.
Bij een Repaircafé repareren deskundige vrijwilligers de spullen die mensen van thuis meebrengen om zo geld te besparen en de hoeveelheid weggegooide spullen te beperken.

In het Repaircafé kan men terecht voor kleine reparaties aan houten voorwerpen of kleine meubelen, kleding, speelgoed en apparatuur bv een cd-speler of broodrooster. Voor grotere klussen aan huis kan men beter hulp van de SWO klussendienst inroepen. De reparatie is gratis maar er staat een pot voor een vrijwillige bijdrage.
U kunt ook een lekker kopje koffie of thee drinken, dat verzorgd wordt door de gastheren/vrouwen van Reinaerde.

Door spullen weg te gooien gaan grondstoffen verloren en is er meer afval en CO2 uitstoot. Een ander doel is de sociale cohesie te versterken. Veel gebruiksvoorwerpen zijn na een eenvoudige reparatie weer bruikbaar maar niet iedereen kan meer repareren. Die kennis dreigt verloren te gaan. Hier leren mensen dat zelf repareren leuk en gemakkelijk is. Door anders naar spullen te kijken ontstaat een mentaliteitsverandering. Daarmee heeft een Repaircafé ook een sociale functie en heet het niet voor niets een café: er is ruimte voor ontmoeting.
Het Serviceteam van Reinaerde zal koffie en thee schenken.

Nieuw is het Energiecafé, waar u allerhande informatie over energiebesparingen kunt krijgen.

Duurzaam Woudenberg is samen met de gemeente Woudenberg initiatiefnemer van het Repaircafé. Met medewerking van Reinaerde, SWO en Cultuurhuis Woudenberg.

Vragen? Mail naar info(A)duurzaamwoudenberg(P)nl of kijk op: www.duurzaamwoudenberg.nl