Lezing: Future Proof Food of ‘Waarom duurzaam voedsel zo belangrijk is’

Cultuurhuis Woudenberg: wo 9 oktober 2019

Van maandag 7 oktober t/m zaterdag 12 oktober vindt WAUW!denberg plaats. Een week over duurzaamheid, met deze editie aandacht voor biodiversiteit en voedsel.

Vanavond de lezing Future Proof Food of `Waarom duurzaam voedsel zo belangrijk is` door Smaackmakers.
We lezen en horen het overal: “Ons voedselsysteem moet duurzamer en gezonder”. Maar wat betekent dat? Smaackmakers houdt een interactieve lezing over ons voedselsysteem en waar dat raakt aan de gezond¬heid, duurzaamheid en biodiversiteit. Waarom duurzamer eten, wat houdt duurzaam voedsel in, hoe is het verband met o.a. de discussies rond ‘minder vlees eten’ en draagt dit bij aan gezondheid en een leefbaardere omgeving?
Met interactieve oefeningen en quizelementen kan men kennis en inzicht krijgen en zien hoe verandering mogelijk is. Tips, tools en inspirerende voorbeelden laten je zien hoe je duurzamer eetgedrag in praktijk kan brengen. Aansluitend is er een proeverij met ‘duurzame hapjes’.
Natascha Kooiman is ‘Duurzaamheidsrebel’ en oprichter van Smaackmak¬ers. Zij werkt aan de transitie naar meer plantaardig en minder dierlijk voedsel, specifiek bij horeca en catering, en aan beleid en regelgeving die hier¬bij passen. O.a. medekwartiermaker van de Transitie Coalitie Voedsel, adviseur cateringtransitie voor de Overheid en lid van de VN-adviesraad ‘Sustainable Food System Program’. Wilt u meer informatie over Smaackmakers, dan kunt u naar de website: www.smaackmakers.nl.


Toegang Gratis

I.s.m. Duurzaam Woudenberg, de Bibliotheek Eemland en de gemeente.