Lezing Frank Berendse: `Natuur, landschap en voedselproductie in Nederland` -WAUW!denberg

Cultuurhuis Woudenberg: ma 7 oktober 2019

Van Maandag 7 oktober t/m zaterdag 12 oktober vindt WAUW!denberg plaats. Een week over duurzaamheid, met deze editie aandacht voor biodiversiteit en voedsel.
We starten met de lezing `Natuur, landschap en voedselproductie in Nederland en in de Gelderse Vallei`

Frank Berendse, hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie (Wageningen University & Research) vertelt hoe sterk natuur en landschap verbonden zijn met de manier waarop ons voedsel wordt geproduceerd. Hij neemt ons mee langs de geschiedenis van Veluwe en Gelderse Vallei en laat zien hoe veranderingen in de natuur bepaald worden door bevolkingsomvang en economie en wat we kunnen doen om de weg terug te vinden naar een platteland dat rijk is aan vlinders, vogels en bloemen en waar toch voldoende voedsel wordt geproduceerd.
Wethouder Marleen Treep-Wolfswinkel start WAUW!denberg door een kort openingswoord over het thema biodiversiteit en voedsel.
Frank Berendse adviseerde onder meer het Nederlandse kabinet over een nieuw natuurbeleid en de Europese Commissie over toelating van bestrijdingsmiddelen. Hij schreef de boeken ‘Natuur in Nederland’ en ‘Wilde apen’ over de toekomst van de natuurbescherming in Nederland. Aanmelden mag op www.bibliotheekeemland.nl/agenda

Na afloop is er een boekverkoop tegen gereduceerd tarief. Het gaat om Natuur in Nederland (van 29,95 voor 20 Euro) en Wilde apen (van 9,95 voor 5 Euro).

Toegang: gratis.
I.s.m. Duurzaam Woudenberg, de Bibliotheek Eemland en de gemeente.