GEANNULEERD Op de koffie bij... Twee wereldkampioenen

Cultuurhuis Woudenberg: za 28 maart 2020

i.v.m. het coronavirus is er GEEN op de koffie bij

Kom gezellig op de koffie bij schoonspringster Yvonne van der Meer en rolstoelbadmintonster Ilse van de Burgwal. Zij zijn beiden topsporter, meervoudig wereldkampioen en gewoon woonachtig in Woudenberg. Ze vertellen honderduit over hun eigen sport en aanverwante sportzaken. Zoals mentale en fysieke gezondheid, presentatie, sponsoring, hoe is het om in de schijnwerpers te staan en hun trainerschap. Neem een kijkje in de wereld van topsporters en vraag hen het hemd van het lijf. Leuk voor kinderen en volwassenen. De toegang is gratis.

Ilse van de Burgwal: Zij heeft in haar leven vele hoogte en diepte punten mee gemaakt; van een ongeluk waardoor ik rolstoelafhankelijk ben geworden (maar gelukkig nog wel kleine stukjes lopen op krukken) tot aan Wereldkampioen rolstoelbadminton. Deze hoogte- en diepte punten hebben haar gemaakt tot een energieke, krachtige, unieke powervrouw!
`Be Bold, Be Brave, Be you` is haar quote. "Ik leef mijn leef dapper, moedig en ben altijd mijzelf. Ik volg mijn eigen pad, zelfs toen deze afweek van wat de bondscoach zei, en dit maakte dat ik Wereldkampioen werd. Ik hou ervan om uitgedaagd te worden en uit mijn comfort zone te gaan; zo heb ik vorig jaar als stand up comedienne op het podium gestaan. Doodeng! Maar heel tof!"

Yvonne van der Meer: Na 20 keer Nederlands kampioen te zijn geworden is het Yvonne gelukt om afgelopen augustus tweevoudig wereldkampioen te worden. Yvonne is gedreven en een doorzetter geeft niet op, bijt zich vast om iets nieuws te leren ook al is het heel moeilijk. Plezier staat op nummer 1, hard en veel trainen is gewoon echt leuk om te doen. "Ik weet niet of ik topsporter wilde worden, je rolt erin en je weet nooit wat je gaat bereiken.Uitspraak:  stel jezelf een doel en werker naar toe, bij de eindstreep kan je pas zeggen het is geluk of het in niet geluk maar als je er voor gaat, ga er dan voor de volle 100% voor. Wat is belangrijk in de sport: doorzetten, hoe moeilijk het ook is, blijf het proberen, zie de dingen niet die lukken als een afgang maar als een uitdaging,sporten is een kwestie van heel veel trainen en als je dat met heel veelplezier doet, kan je een hoop bereiken zelfs op latere leeftijd." Yvonne traint gemiddeld zo’n 20 uur per week.