Expositie Water en licht reflections - Galerie De Kunstberg

Cultuurhuis Woudenberg: zaterdag 1 december
- zaterdag 5 januari

Expositie “Water en licht reflections”

Van 1 december 2018 tot en met 5 januari 2019
Namens Galerie de Kunstberg nodigen we u van harte uit om zaterdag 1 december om 16.00 uur aanwezig te zijn bij de opening van de expositie ‘”Water en licht reflections”.
Ad Noorlander en Krista Israel exposeren respectievelijk schilderijen en glaskunst.


‘Momenten van reflectie’
Het gebruik van meerdere technieken en materialen om te komen tot complexe werken is gebaseerd op de complexiteit van de samenleving. De meerduidigheid daarvan probeert Krista Israel te vangen in gelaagde, dubbelzinnige werken die zowel persoonlijke als universele gevoelens raken.??Krista Israel's werk weerspiegeld hoe ze de wereld rondom zich ziet. Referenties, ervaringen en vooral vragen. “Ik ben diep geïnteresseerd in de impact van onze hypercomplexe wereld op ieder van ons als moderne mens. Snelle maatschappelijke veranderingen, bedrijfsglobalisering, oorlogen, technologie, sociale media, klimaatverandering, GMO, de explosieve bevolkingsgroei. Dit zijn grote en veelzijdige problemen. Media bombarderen ons met berichten, ze roepen verwondering of pijn en verbazing op. Je kunt je afvragen hoe een persoon dit allemaal kan begrijpen". Krista Israel probeert met haar beelden antwoorden te vinden op die vragen; vooral persoonlijke antwoorden die de beschouwer tot nadenken kunnen stemmen. Geen kant-en-klare oplossingen, maar momenten van reflectie.
?
?Krista Israel studeerde af van het Instituut voor Kunst en Ambacht (IKA) in België in de Hogere Graad (2013) en Specialisatie Graad (2016) Glaskunst. Ze won diverse stipendia en nam deel aan nationale en internationale tentoonstellingen in België, Duitsland, Ierland, China, de Verenigde Staten en Nederland. Haar werk is vertegenwoordigd in openbare - en particuliere collecties in binnen- en buitenland.

www.krista-israel.com

Ad Noorlander

‘Licht en water zijn geen toevallig terugkerende factoren’

Geheel eigen vorm

Ad Noorlander studeerde af aan de Kunstacademie Utrecht en heeft een carrière achter de rug als vormgever en art-director in de publiekstijdschriften. Hij laat zich inspireren door zijn geheel eigen vorm van impressionisme.

Passie voor het water

Licht en water zijn geen toevallig terugkerende factoren in het werk van Noorlander.
Vanuit een persoonlijke passie voor het water en de daarbij behorende lichteffecten, speelt hij met de magie die er bestaat tussen deze twee elementen. Noorlanders werk kenmerkt zich door snelheid, beweging en lef en dat onderstreept hij met een vlotte verftoets die ruw en dik op het doek gezet wordt. Hij gebruikt daarbij steeds enkele elementaire kleuren die naast elkaar op het doek geplaatst worden en van afstand hun werk doen. Daar ontpopt zich een onlosmakelijk spectrum aan kleuren die de essentie van licht weergeven.
www.noorlanderart.nl