Expositie Verwondering - Galerie De Kunstberg

Cultuurhuis Woudenberg: zaterdag 12 januari
- zaterdag 2 maart

Expositie Verwondering

In de Galerie “De Kunstberg” is van 12 januari tot en met 2 maart 2019 recent werk te zien van 19 leden van De Kunstberg. De officiële opening is gepland op zaterdag 12 januari om 16.00 uur en wordt verricht door mevrouw Anita Vlam, wethouder van Kunst en Cultuur Woudenberg. Iedereen is welkom.
De galerie is op de eerste verdieping gevestigd in het Cultuurhuis, Dorpsstraat 40 te Woudenberg en is alle werkdagen open van 09.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. De toegang is gratis.

De titel "Verwondering” van de groepsexpositie slaat niet zozeer op een thema, maar verwijst meer naar de beleving van de kunstenaars en het publiek. Het woord roept verschillende associaties op. Iedereen kan het op zijn eigen manier invullen.
Ellen van Beek heeft tijdens het proces van creëren altijd een moment van verwondering. Het is een soort prettig wakker worden als iets ontstaat in haar werk, wat niet bedacht is.
Martin Vermeul schildert figuratief en abstract. Hij werkt met acryl en mixed media. Zijn fotografische achtergrond blijft een grote rol spelen in zijn werk. Als geen ander kan hij inzoomen op interessante segmenten zoals nu ook in het getoonde schilderij “Zwam”.
An Hong blijft de toeschouwer verbluffen met haar Chinese glas schilderkunst. Het thema wordt aan de binnenkant van de flesjes met aquarel verf en kromme penselen van voor naar achter geschilderd in spiegelbeeld. De flesjes zijn gemaakt van bergkristal die een krachtig genezende en reinigende werking hebben.
Nicole Kruimel heeft zich laten inspireren door actueel krantennieuws. De twee objecten “Grot” en “Spelonken” zijn te herleiden naar de opsluiting en redding van het jongens voetbal team in een grot in Thailand. Nieuws om zetten in kunstwerken schept de aandacht van mensen.

Dit wordt een gevarieerde expositie waarin zowel tekenen, schilderen, grafiek, fotografie, gemengde technieken, keramiek, beeldhouwen, textiel kunst, moderne vormgeving en ikebana vallen te bewonderen wat over kan gaan tot bewondering bij het publiek.
De Kunstbergleden zijn zelfstandig werkende beeldende kunstenaars van Woudenberg en directe omgeving. Jaarlijks organiseren zij een groepsexpositie en komen regelmatig bijeen om zich verder kunstzinnig te ontwikkelen. De Kunstbergleden inspireren niet alleen elkaar, maar hopen ook de bezoekers van de galerie “De Kunstberg” te stimuleren om zich kunstzinnig en creatief verder te ontwikkelen.