Cultuurcafé: lezing Natuur in hedendaagse kunst - Nieuw!

Cultuurhuis Woudenberg: do 23 mei 2019


Op donderdag 23 mei start voor het eerst het Cultuurcafé. Tijdens het eerste Cultuurcafé is de lezing Natuur in hedendaagse kunst.
Floor de Graaf vertelt over het werk van o.a. herman de vries, Sjoerd Buisman, Claudy Jongstra. Voor hen is de natuur materiaal en onderwerp tegelijk. Welke gedachten liggen aan hun werk ten grondslag, wat willen zij zeggen met hun kunst?
Op donderdag 23 mei organiseert St. Kunst en Cultuur Woudenberg in het Cultuurcafé een lezing over Natuur in hedendaagse kunst.
Deze lezing wordt gegeven door kunsthistorica Floor de Graaf. Zij realiseert prachtige tentoonstellingen zoals in het Singer Museum in Laren, geeft lezingen en publiceert over kunst. De lezing vertelt over kunstenaars – Nederlands en een enkele buitenlandse – die de natuur als uitgangspunt nemen. Voor hen is de natuur materiaal en onderwerp tegelijk.
Sjoerd Buisman bijvoorbeeld bestudeert de wijze waarop bomen en planten groeien. Hij experimenteert hiermee door er bijvoorbeeld een knoop in te legggen. herman de vries wil de poëzie van de dingen in de dingen centraal stellen en tonen. Claudy Jongstra gelooft in de kracht van zacht en gebruikt natuurlijke materialen als vlas en wol die vervilt worden tot enorme wandkleden.

Informatie en aanmelden voor de lezing kan bij Angela van Iersel, angela(A)sonnenglanz(P)net en u kunt ook op de avond zelf een kaartje bij de kassa kopen. De locatie is in het Cultuurhuis, de Huiskamer van Woudenberg, Dorpsstraat 40 in Woudenberg. Toegang: € 6,00. Na afloop is er een drankje en gelegenheid om na te praten. Meer informatie: www.cultuurhuiswoudenberg.nl

Vier keer per seizoen op donderdagavond, met 2 keer een lezing over beeldende kunst georganiseerd door Kunst en Cultuur Woudenberg en 2 keer over literatuur door de Bibliotheek Eemland.