Cultuurcafé: lezing `Georgia en Angela`door Angela van Iersel

Cultuurhuis Woudenberg: do 28 november 2019

Op donderdag 28 november geeft Angela van Iersel een lezing over het werk van de Amerikaanse kunstenares Georgia O”Keeffe en over haar eigen werk. Het thema is het landschap en er komen ook andere verwantschappen aan bod. De lezoing is in de Huiskamer van het Cultuurhuis en start om 20.00 uur. Kaarten zijn ter plekke te koop voor 6 euro, inclusief koffie en thee, exclusief andere dranken.
“De kunstenares Georgia O”Keeffe inspireert mij sinds mijn studiejaar 1991 waarin ik een reis maak door Amerika en ook in New Mexico rondreis. Haar kleuren, landschappen en bloemen trekken mij enorm aan.
Op de academie was er weinig aandacht voor kunstenaressen en sindsdien verdiep ik mij in de kunst als geheel.
Door de reis en door haar werk ben ik mij gaan toeleggen op het landschap. Deze twee inspiratiebronnen komen steeds weer terug.
Voor mij is een landschap een onuitputtelijke bron voor mijn kunstwerken en ontwikkeling. Ik wandel veel in het landschap en wil de kern van een landschap weergeven en een sfeer. Kleur en kleurlagen zijn voor mij heel belangrijk. Een landschap kan meer een uitdrukking zijn in compositie en kleur, of abstract of je komt echt in het landschap. Wanneer de toeschouwer geraakt wordt door een werk is mijn missie geslaagd. “ Angela van Iersel

Info/reserveren: angela(A)sonnenglanz(P)net.
Toegang: € 6,00.